Zdarma pozemek pro vaše včely? Jedině u nás!

Včelaři a jejich včely to poslední dobou neměli jednoduché, velká sucha, chemizace i výsadba plodin, které dávají málo nektaru, vedly v některých oblastech k hromadnému úhynu včel. Místa, která byla ještě nedávno ideální, už nejsou. Včely jsou ale důležité, a proto jsme se rozhodli nabídnout zdarma pronájem některého z našich pozemků pro jejich chov. Pozemky pro včely zdarma

Proč jsou včely důležité pro život?

Jen díky včelám si můžeme vybírat z velkého množství ovoce, zeleniny, ořechů i olejů. Včely opylovávají 70 % všech světových rostlin a například kakao nebo vanilka jsou na nich závislé. Bez nich bychom tedy měli mnohem méně ovoce a zeleniny a o některé plodiny bychom přišli úplně.

Proč ubývá včel?

Za úhynem včel v posledních letech může krom sucha, znečištění ovzduší, škůdců i opravdu hodně rozšířené pěstování takových plodin, jako je řepka, která je z hlediska poskytování nektaru a pylu zcela bezvýznamná. To ale není její jediný problém. Je s ní spojená také nadměrná chemizace, kvůli čemuž včely umírají.

Včelám dále přitěžují často sekané trávníky ve městech nebo vysazování okrasných stromů, jak jsou sakury, které vůbec nemají nektar. Občas je tedy nutné včelstvo přemístit do lepší oblasti. Jak na to?

Nabízíme pro včelaře pronájem pozemků zdarma

My v Investuj do pole jsme si vědomi, že bez včel to nejde, proto jsme se rozhodli včelařům nabídnout pronájem více než 500 pozemků zdarma k jejich chovu. Věříme, že v naší široké nabídce z celé České republiky naleznete ten ideální. Pozemky pro včely zdarma

Co udělat pro pronájem pozemku pro chov včel zdarma?

K získání pronájmu stačí jen jedno, podívat se do naší nabídky, jestli tam není nějaký vhodný pozemek pro vás, a ozvat se nám. Pokud pak pozemek nebude již obsazený, zdarma vám ho pronajmeme. To je vše.

Včelstvu zdar a naší matičce Zemi zvláště.