Rychlý výkup nemovitosti – získejte ihned peníze za vaši nemovitost

Náklady na život stále rostou a mnoho z vás se může snadno dostat do finančních problémů. Tehdy může přijít vhod rychlý prodej bytu, domu nebo třeba zemědělské půdy. Je lhostejné, zda potřebujete peníze, máte dluhy, nebo vám hrozí exekuce či dražba, ve všech případech vás může služba rychlý výkup nemovitosti zachránit. Co to je a kdy je opravdu výhodný? Rychlý výkup nemovitosti - zemědělského pozemku

Co je to rychlý výkup nemovitosti?

Díky této službě dokážete často i během několika desítek hodin prodat nemovitost (dům, byt nebo pozemek) a získat za ni peníze. Další výhodou této služby je to, že dokážete takto rychle prodat i spoluvlastnický podíl nemovitosti, některé neprodejné pozemky nebo nemovitost s právními vadami, jako je nemovitost s hypotékou, s exekucí, s věcným břemenem dožití, nebo dokonce před dražbou.

To není ale stále vše. Vykupující firma vám často zdarma pomůže právně i administrativně s vyřešením finančních problémů, jako jsou třeba dluhy nebo exekuce. Čím to je?

Na rozdíl třeba od prodeje přes realitku pro vás firma nehledá kupce, ale odkoupí nemovitost přímo do svého vlastnictví. Odpadá tedy klasický prodej, jehož součástí je odhad ceny nemovitosti, inzerce, příprava nemovitosti, vyjednávání apod., a firma má navíc čas před dalším prodejem nemovitost od právních vad očistit.

Bezproblémovost a rychlost prodeje i problematické nemovitosti je ale podmíněna nižší výkupní cenou. Společnost totiž na sebe bere všechna další rizika s prodejem a musí si být jista, že se jí výkup opravdu vyplatí. Kdy je tak tato služba opravdu výhodná?

Kdy je výhodné sáhnout po rychlém výkupu nemovitosti?

Protože rychlým výkupem nemovitosti získáte za nemovitost méně, než je její tržní cena, je nejvhodnější ho použít zejména v případech, kdy by se vám čekání na prodej za lepší cenu nevyplatilo. Jaké případy to jsou?

V jakých případech je výhodný rychlý výkup nemovitosti?

  • Prasknutí realitní bubliny – Pokud chcete prodat nemovitost a očekáváte, že její cena může časem výrazně klesnout. V takové situaci se vyplatí prodat okamžitě, třeba i za cenu lehce nižší než později za výrazně nižší cenu. Více jsme vývoji cen psali ve článku Vývoj ceny nemovitostí v roce 2024.
  • Velké zadlužení – Použití okamžitého výkupu se vyplatí i v případě, kdy máte velké dluhy, nezvládáte je splácet a hrozí vám penále, úroky, nebo dokonce exekuce či dražba nemovitosti.
  • Dražba nemovitosti – Tuto službu se vyplatí rozhodně použít v situaci, kdy vám hrozí dražba nemovitosti. V dražbě totiž často dostanete za nemovitost po odečtení všech poplatků pouze almužnu.
  • Problematická nemovitost – Řešením tato služba může být i u špatně prodejných nemovitostí. K nim patří spoluvlastnický podíl nemovitosti, nemovitost s právními vadami, jako je hypotéka, exekuce nebo věcné břemeno, nebo třeba úzký pruh pozemku mezi dvěma cizími pozemky, louka či ovocný sad. V mnoha z těchto případů je tato služba šancí získat za danou nemovitost alespoň nějaké peníze.

Jak tedy vidíte, okamžitý výkup nemovitosti vám dokáže často pomoci vyřešit třeba i zdánlivě neřešitelné problémy, přesto není vhodný vždy. V jakých případech po něm rozhodně nesahat?

Kdy byste po rychlém výkupu nemovitosti rozhodně neměli sáhnout?

Po rychlému výkupu nemovitosti určitě nesahejte v těchto případech:

  • Malý finanční problém – Rozhodně neřešte výkupem nemovitosti malé finanční problémy, které by mohla vyřešit půjčka z banky, od rodiny nebo od známých.
  • Podnikání – Opatrní buďte i tehdy, když byste chtěli prodejem nemovitosti řešit problémy s podnikáním apod. Nemusí se to vyplatit.

Lze vykoupit s pomocí rychlého výkupu nemovitostí domy, byty i pozemky?

S pomocí rychlého výkupu nemovitosti můžete vykoupit byt, dům, rodinný dům a pozemky (třeba zemědělskou půdu), ale třeba i půdu domu, chatu, chalupu, garáž, mobilní dům nebo již několikrát zmíněný spoluvlastnický podíl a mnohé další.

Rozdíl mezi výkupem jednotlivých nemovitostí je pouze v tom, o kolik je jejich výkupní cena menší než jejich tržní cena. Nejvyšší procento z tržní ceny získáte zpravidla u bytů, které se prodávají nejrychleji a jsou nejméně rizikovou nemovitostí.

Hůře jsou na tom domy, jejichž prodej je zpravidla delší a obtížnější, proto je i jejich výkupní cena oproti tržní zpravidla nižší než u bytu.

Nejhůř je na tom výkup spoluvlastnického podílu nemovitosti. V některých případech je totiž výkup poslední šance, jak za podíl alespoň něco získat. V těchto případech pak výkupní cena dosahuje maximálně 40 % tržní ceny podílu.

Výkup pozemků je samostatná kapitola. Velmi dobře se v současnosti prodávají pole a louky. Velký zájem je hlavně o pozemky ve tvaru čtverce a obdélníku. Velký plus je, když jsou v jednom celku a nachází se u cesty. O trochu menší zájem je o ovocné sady.

Problematické jsou stavební pozemky, jejichž cena byla nadhodnocena a nyní klesá. Tomu pak odpovídá i jejich výkupní cena.

Rychlý výkup nemovitostí - zemědělské půdy

Výhodnější je nechat si vykoupit pozemek než byt či dům

Nespornou výhodu má skrze tuto službu výkup pozemku. Pokud totiž prodáte zemědělskou půdu nebo třeba les či louku, nic zásadního se ve vašem životě nezmění. Nepřijdete o střechu nad hlavou nebo se jinak zásadně váš život zpravidla nezmění.

Pokud tedy potřebujete řešit finanční problémy a máte možnost výběru, vždy je lepší sáhnout po rychlém výkupu třeba zemědělské půdy než domu.

Jak vybrat vhodnou firmu pro výkup nemovitosti?

Jak jste si mohli všimnout, s rychlým výkupem nemovitosti může být často spojené i vyřešení složité životní situace. Firma vám totiž často pomáhá řešit zadlužení, exekuci nebo třeba dražbu. Má tak takříkajíc váš život ve svých rukách. Je proto dvojnásob důležité vybrat takovou firmu, na kterou se budete moci spolehnout. Jak na to?

Podle čeho vybrat vhodnou firmu na rychlý výkup nemovitosti?

  • Dobré reference – Rozhodně zjistěte, jaké jsou na firmu reference. Pomoc vám s tím může její profil na Google nebo na Firmy.cz.
  • Historie i oborová zkušenost – Firma by se rozhodně měla své činnosti věnovat delší dobu. Výhodou rozhodně je, když ji zaštiťuje nějaká větší firma. Tyto informace můžete nalézt například v živnostenském rejstříku.
  • Osobní setkání – Mnoho vám napoví i osobní setkání, během kterého můžete líp poznat zástupce firmy a udělat si o ní lepší obrázek.
  • Odhad ceny nemovitosti – Také odhad ceny nemovitosti může být jeden z testů serióznosti firmy. Nechte si udělat více odhadů od firem, abyste porovnali cenu, kterou vám firma chce dát. Některé firmy totiž dělají schválně nižší odhad ceny nemovitosti, aby se poté mohli tvářit, že vám vlastně vyplácejí více z její tržní ceny. Často to platí pro firmy, které nabízejí 90 a více procent z tržní ceny.

Proč zvážit rychlý výkup nemovitostí od Investuj do pole?

Za portálem Investuj do pole stojí lidé s více než 10letou zkušeností s obchodem s nemovitostmi, zejména pak se zemědělskou, tj. ornou půdou nebo pastvinami. Máme tedy za sebou ověřitelnou historii a na realitním trhu se za ta léta již bezpečně vyznáme a dokážeme vám nabídnout profesionalitu, moderní přístup i tu nejlepší péči. Pro zemědělskou půdu jsme pak nespornými jedničkami na trhu.

K našim dalším výhodám patří i to, že vám dokážeme vyplatit až 0,5 miliónu korun již 72 hodin od podpisu smlouvy a zbytek po převodu nemovitosti. Často pak ani nikam nemusíte jezdit, vše dokážeme vyřídit online. Na vás bude jen schválit jedno z navržených řešení vašeho problému a podepsat smlouvu. To je vše.

Jaký průběh má u nás rychlý výkup nemovitosti?

Rychlý výkup nemovitosti má několik fází:

  • Vyplnění formuláře – Nejprve kliknete na rychlý výkup, vyplňte formulář a my se vám ozveme. V telefonátu od vás zjistíme vše potřebné a domluvíme si s vámi nezávaznou schůzku zdarma.
  • Analýza situace – Zdarma zanalyzujeme vaši situaci, prověříme vaše dluhy i listinu vlastnictví a zjistíme tržní cenu nemovitosti. Dle toho následně navrhneme další kroky. Pokud s nimi budete souhlasit, podepíšete smlouvu a my začneme okamžitě konat. Pokud se vám ale něco nebude zdát, můžeme navrhnout jiné řešení, nebo se rozloučit. Tato fáze ještě není závazná.
  • Výkup nemovitosti a vyřešení problémů – Po podpisu smlouvy naši realitní, právní i administrativní experti začnou řešit všechny vaše problémy, administrativu i výkup nemovitosti. V případě dluhů se postaráme i o jednání s exekutory a věřiteli. Vše tohle je zdarma. Domluvené peníze za nemovitost následně vložíme do úschovny, z které je po převodu nemovitosti získáte.
  • Výplata financí – Jakmile bude vše vyřešené a převod zapsaný v katastru nemovitostí, získáte z úschovny domluvené peníze.

Délka celého výkupu závisí vždy na komplikovanosti daného případu. Jak dlouho to potrvá u vás vám tedy vždy řekneme při návrhu možného řešení.

Rychlá záchrana v obtížné situaci

Rychlý výkup nemovitosti tedy může být pomocná ruka v obtížné, nebo dokonce na první pohled neřešitelné situaci. Vyplatí se pak zejména tehdy, když nejste schopni splácet dluhy, hrozí vám exekuce nebo z nějakého jiného důvodu potřebujete okamžitě prodat nemovitost. Jste v takové situaci? Využijte rychlý výkup nemovitosti!

Zajímá vás ještě něco dalšího ohledně rychlého výkupu nemovitosti nebo ho chcete rovnou využít? Ozvěte se.