Jaké pozemky máme na prodej v roce 2024?

Hledáte pozemky na investici, pro pěstování plodin nebo za jakýmkoliv jiným účelem? V naší nabídce je několik stovek pozemků z celé České republiky. Nabízíme komerční i stavební pozemky, pole, lesy, louky, zahrady, sady nebo ostatní druhy pozemků. Chcete vědět více o našem prodeji pozemků? Čtěte. Pozemky na prodej

Ceny pozemků jsou stabilní investice

Ceny bytů a domů podle vývoje cen nemovitostí ve třetím čtvrtletí minulého roku meziročně klesly v případě bytů o 6,2 % a v případě domů stouply jen o 1,4 %. Pozemky jsou na tom lépe. Například cena zemědělské půdy stoupala i během krize a v minulých třech letech vzrostla o 35,6 % (složené úročení). Na rozdíl od bytů a domů tedy v posledním roce její růst jen zpomalil.

vývoj tržních cen zemědělské půdy Zdroj: farmy.cz

Pozemky jsou tedy stále velmi zajímavou investicí nebo zaručenou ochranou financí před inflací. Navíc mají zejména zemědělské pozemky oproti předraženým nemovitostem stále kam růst. Více jsme o tom psali již ve článcích 8 výhod investice do pozemku nebo Do čeho investovat v roce 2024.

Jaké pozemky nabízíme?

Pozemky jsou tedy stále terno. Nemusíte je ale kupovat jen kvůli investování, ale třeba i pro pěstování plodin, stavbu, těžbu dřeva apod. Již v článku 8 míst, kde můžete nejlépe koupit pozemek v roce 2024 jsme se zmínili i o našem portálu s pozemky Investuj do pole a dnes se budeme podrobněji věnovat našemu prodeji pozemků. Jaké tedy pozemky nabízíme?

Komerční pozemky

Tento druh pozemků je určený pro komerční účely. Můžete na nich tedy stavět parkoviště, kanceláře, sklady, továrny nebo jiné průmyslové objekty. Komerční pozemky se často nachází v blízkosti dopravních uzlů a jsou dobře dostupné.

Ačkoliv jsou tyto pozemky zpravidla jedny z nejdražších a odvádíte za ně nejvyšší daně, slibují také vysoké výnosy z pronájmu nebo prodeje i možnost využití pro podnikatelskou činnost.

Stavební pozemky

Jde o pozemky, které jsou určené pro výstavbu domů, bytů nebo komerčních objektů. Jejich výhodou je tedy možnost vybudovat zde nemovitost dle vašich přání. I přesto je ale třeba dbát místních stavebních předpisů, omezení i územního plánování. Dalšími výhodami jsou možné vyšší výnosy z prodeje, pronájmu nebo podnikání i přístup k infrastruktuře. Jejich nevýhoda je ale jedna z nejvyšších cen i nejvyšší daně (stejně jako u komerčních pozemků).

Pole

Jde o zemědělskou obdělávanou plochu určenou pro pěstování plodin. Ačkoliv jejich cena není nízká a ani daně nepatří k nejnižším, stále ještě mají v porovnání s konkurenčními druhy pozemků cenově zpravidla kam růst. Slibují tedy i vysoké výnosy z prodeje a skýtají možnost pronajmout půdu zemědělcům nebo získat výnosy z pěstování zemědělských plodin. Jako zemědělci dnes navíc můžete získat dotace.

Z těchto všech důvodů se právě na zemědělské pozemky zaměřujeme a nabízíme je jako skvělou investiční příležitost.

Lesy

Tento druh pozemku může sloužit k těžbě dřeva nebo k rekreaci. Les tedy může přinášet zisk z těžby dřeva i požitek z krásné přírody. Les ale nikdy nepřináší nijak závratné výnosy a jeho údržba není také nejlevnější. Daně z lesů jsou naštěstí oproti polím o třetinu levnější. Vhodnou investicí jsou ale jen některé z nich.

Louky

Louky mohou sloužit k rekreaci i pro získávání trávy nebo sena. Náklady na jejich údržbu jsou velmi nízké, ale stejně nízké jsou i výnosy z nich. Daně jsou oproti polím opět třetinové. Vhodnou investicí jsou opět jen některé z nich.

Zahrady

Tento druh pozemku slouží k pěstování květin, ovoce nebo zeleniny. Mimo to ho lze využít i pro relaxaci. Výhodou je tedy možnost zpeněžit produkci ovoce, zeleniny, květin nebo třeba bylin. Náklady na údržbu a pěstování jsou ale obvykle vysoké a daň je stejně vysoká jako u polí. Vhodnou investicí jsou navíc jen některé z nich.

Sady

Tyto pozemky nabízejí prostor pro rekreaci, odpočinek, ale můžete je využít i pro pěstování ovoce. Náklady na údržbu ale nejsou zanedbatelné a daň je stejně vysoká jako u polí. Vhodnou investicí jsou pak též jen některé z nich.

Ostatní plochy

Ostatní plochy často zahrnují nezastavěné nebo neobdělávané pozemky, ke kterým patří přírodní rezervace, vodní plochy apod. Jejich využití i investiční možnosti se liší dle jejich přesného typu.

Nejste si pořád jisti, jak vybrat pozemek vhodný pro vaše potřeby? Více jsme o tom psali třeba i ve článku Jak vybrat nejvhodnější pozemek pro investici v roce 2024.

Pozemky na prodej od Investuj do pole

Proč koupit pozemek právě přes nás?

Na portálu Investuj do pole se momentálně nachází přes 500 pozemků (zejména zemědělské půdy) na prodej z celých Čech. Tento portál je pak jediný v ČR, který se výhradně specializuje na prodej pozemků. Což má mnoho výhod.

Jaké jsou výhody nákup pozemku přes Investuj do pole?

  • služby speciálně vyladěné pro prodej i nákup pozemků,
  • většinu nabízených pozemků vlastníme, neplatíte tedy nic za zprostředkování,
  • pozemky jsou pečlivě prověřené, nekupujete tak nikdy zajíce v pytli,
  • dokážeme vám zodpovědět všechny dotazy,
  • poradíme vám s nákupem nejvhodnějšího pozemku,
  • u pozemků už dopředu vidíte odhadovanou investiční prognózu,
  • nákup i prodej pozemků pro vás dokážeme zařídit často online v řádu hodin, včetně veškeré administrativy zdarma.

Chcete vědět více o výhodách nákupu pozemků přes nás nebo s jejich nákupem poradit? Ozvěte se.